havens en schepen

2006-2009

olieverf/doek 200x100cm in privé collectie

Toen ik Jannetje had gekocht begin 2002 en in de havens van Rotterdam en op de Rietbaan bij Hendrik-Ido-Ambacht lag werd er de eerste jaren niet meer geschilderd, ja de stuurhut, het dek, de romp, maar geen bomen of bossen, geen olieverf op doek of paneel. Ik verbouwde mijn scheepje ontwierp de leefruimte, van tweedimensionaal naar driedimensionaal. Even bevredigend.

Het was een wereld van staal en industrie waarin ik leefde en die me boeide op dat moment. Ik besloot een havenschilder te worden om opportunistische redenen; ik wilde interessante ligplaatsen. Niet veel later toen ik echt ging varen bleek ik me als vanouds toch beter te voelen buiten op de rivieren. Kortom ik trok van de havenstad de natuur weer in.

Keilehaven met ftr en Roteb
Buitenhaven Vlaardingen
Vulcaanhaven Vlaardingen
Koningin Wilhelminahaven Vlaardingen